Sauna uscată

Este cea mai cunoscută formă de saună, având o istorie de cel puţin 1000 de ani în spate. Prin utilizarea saunei uscate, corpul este revitalizat prin acţiunea sa depurativă şi tonifiantă.
Încăperea este foarte încălzită, temperatura variază între 80°C – 100°C, iar umiditatea aerului este foarte scazută, oscilând în jurul valorii de 15%.

În saună este recomandată o şedere de aproximativ 15 minute, după care se face un duş cu apă potrivită pentru normalizarea temperaturii corpului şi se revine în saună. Acest procedeu se repetă în funcţie de rezistenţa fiecăruia. De exemplu: O oră de saună pe zi, împărţită în patru şedinţe, cu pauze de câte o oră între ele, reprezintă un excelent mod de îmbunătăţire a stării de spirit. Căldura creşte ritmul cardiac şi dilată vasele de sânge, îmbunătăţind astfel circulaţia sangvină. Prin urmare, muşchii se relaxează, stare ce atrage după sine eliminarea tensiunii nervoase. De aceea, sauna este considerată una dintre cele mai bune metode de combatere a stresului şi a anxietăţii.

Efecte benefice
Efectele binefăcătoare ale saunei sunt accentuate cu ajutorul uleiurilor esențiale și a aromaterapiei. Mecanismele de acțiune ale uleiurilor acționează la nivel local și general în corpul nostru, pentru a ne dirija emoțiile, percepțiile și reacțiile.
Afectiuni tratate:
Datorită proprietăților sale, sarea din Himalaya este utilizată cu real succes în:

Trimite-ne datele tale și unul dintre colegii
noștri te va contacta.

Incarca CV